Rekolan Metsäveikot ry & Rekolan Metsäsiskot ry

Rekolan Metsäveikot on vuonna 1947 perustettu partiolippukunta, joka on nimensä veroisesti poikalippukunta. Viisi vuotta myöhemmin, vuonna 1952, perustettiin kylän tytöille sisarlippukunta, jonka nimeksi valikoitui Rekolan Metsäsiskot. Perustajina toimivat Antti-Veikko ”Aa-Vee” Nikulainen ja hänen vaimonsa Gloria ”Pisara” Nikulainen.

Rekolan Metsäveikot ja -siskot toimivat saumattomassa yhteistyössä toistensa kanssa. Meille yhteistä on partiomajamme Rekolassa, retkikämppämme Askolassa sekä leirit ja retket.

Lippukunnissamme viikottaiset kokoukset järjestetään pääosin erikseen, eli Rekolan partiomajalla ”kämpällä” vilisee niin aktiivisia tyttö- kuin poikaryhmiäkin. Jotkut ryhmät toimivat myös yhdessä, tai vähintäänkin järjestävät yhteisiä aktiviteetteja viikottain. Aikoinaan tyttöryhmien nimien piti alkaa K-kirjaimella ja poikaryhmien nimi P-kirjaimella ja ryhmien nimien piti olla jonkun eläimen nimi. Nykyisin tavasta on hieman lipsuttu, mutta edelleen jokainen ryhmä kantaa ylpeänä oman eläimensä nimeä ja historian havinaa löytyy myös partiomajan seiniltä, joihin on kaikki nämä vuodet tehty ryhmien viirejä.

Lippukunnilla on myös kaksi erillistä hallitusta, joihin syyskokoukset valitsevat jäsenet vuosittain. Olemme siis kaksi erillistä rekisteröitynyttä yhdistystä, joita koskevat rekisteröityneiden yhdistysten velvoittamat lait.

Molemmissa lippukunnissa on tällä hetkellä noin 150 jäsentä, eli yhteismäärämme kohoaa likemmäs 300 jäseneen. Lippukuntamme ovat tehneet Rekolassa ja sen lähialueilla jo pitkään merkittävää nuorisotyötä ja siitä lippukuntamme saivat kiitoksen vuonna 2013, kun Vantaan kaupunki halusi palkita meidät merkittävästä nuorisotyön edistämisestä alueellamme.